Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Corona Protocol - 16 december 2020

Update 16-12-2020

Onze praktijk fysiotherapie is gelukkig open.

We vervullen voor veel mensen een sleutelfunctie in hun gezondheid fitheid en vitaliteit. 

Maar op advies van het ministerie van VWS, RIVM en ook onze beroepsgroepen KNGF en Stichting Keurmerk Fysiotherapie hebben we vanaf 16 december het volgende moeten besluiten. 

Groepsoefentherapie en behandelingen in de oefenzaal

 

Voor oefentherapie in de oefenzaal worden vanaf donderdag 17 december strengere maatregelen doorgevoerd op uitdrukkelijk advies van beroepsgroep KNGF en Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Dit betekent dat er op enig moment maximaal 2 patiënten tegelijkertijd plus een fysiotherapeut in de zaal mogen zijn. Daardoor hebben wij besloten om onze oefengroepen tijdelijk (tot tenminste 19 januari 2021) kleiner te maken en per half uur maximaal 2 patiënten te plannen. Uw fysiotherapeut zal hier persoonlijk contact met u over opnemen. We hopen op uw begrip in deze tijd waarin alles anders is dan normaal. 

Daarnaast zullen onze therapeuten zo min mogelijk gebruik maken van de oefenzaal wanneer de therapie op een andere wijze gegeven kan worden of in overleg met u op specifieke tijden plannen waarop de oefenzaal wel gebruikt kan worden. De werkroosters van de therapeuten worden hierop aangepast. 

We hebben allemaal een rol in het bestrijden van het virus. 

We doen het samen!!!. 

Directie en leiding van Balans, centrum voor gezondheid en Beweging BV 

Update 14-12-2020

Klik hier voor de FAQ

Update 18-11-2020

Medische training bij Balans start weer vanaf 19 november.

We gaan terug naar de situatie van voor 4 november 2020.

Het aantal trainende mensen blijft beperkt. Iedereen kan zijn eigen individuele programma afwerken met in achtneming  van de 1,5 meter regel. Daarnaast gelden alle andere regels nog steeds. Dit betekent o.a. mondkapjes op in de openbare ruimtes, hygiëne voorschriften strikt toepassen. Schoonmaken van oefenapparatuur. Thuis omkleden, niet douchen op de praktijk. 

Nieuwsbericht | 17-11-2020 | 19:10

Maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen 

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/11/17/gedeeltelijke-lockdown-gaat-verder

Update 4-11-2020

Persconferentie over groepslessen

Zoals u heeft kunnen horen op de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge van dinsdag 3 november worden de maatregelen tijdelijk verzwaard om het virus nog harder terug te dringen. Deze maatregelen gelden van woensdag 4 november 22 uur tot en met woensdag 18 november. Hierbij ligt Zuid-Holland Zuid nog onder een extra vergrootglas. Dit omdat het aantal besmettingen in “onze regio” extreem hoog is in vergelijking met de rest van het land.

 • Medische training en groepsbehandelingen gaan niet door tot 18 november 2020. Daarna nemen we weer een beslissing, die afhankelijk is van landelijke en misschien wel lokale maatregelen. De gemiste trainingen kunnen ingehaald worden in overleg met Balans. Dit moet natuurlijk wel passen binnen het Coronabeleid van RIVM.
 • ZwangerFit en MamaFit gaan niet door tot 18 november.
 • Fitkidsgroepen gaan ook niet door  tot 18 november 2020.
 • De trainingen in groepen van Philadelphia gaan in de huidige vorm ook niet door tot 18 november aanstaande.
 • U kunt wel in de oefenzaal trainen, als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling, maar met maximaal 2 bewegende mensen (m.u.v. de fysiotherapeut) 

Hier onder de letterlijke tekst van het Keurmerk Fysiotherapie

https://mailchi.mp/keurmerkfysiotherapie/regionalisering-verzekeraars-indexsnapt-u-het-nog-18945536?e=685244f109

Het team van Balans, centrum voor Gezondheid en Beweging BV volgt  de maatregelen  van het RIVM op.  Met elkaar kunnen we het virus langzaam terugdringen, mits we ons allemaal aan de regels houden.

De spelregels van Balans nog even op een rij:

 • Draag in de openbare ruimten een mondmasker
  Op tijd komen, maar niet meer dan 5 minuten te vroeg.
  Afstand houden ( 1,5 meter)  onderling.
 • Omkleden in de kleedkamer (bij individueel oefenen in de oefenzaal) is niet toegestaan. Enkel jas ophangen en schoenen wisselen.
 • Toegang tot de praktijk alleen toegestaan op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch, via mail of website.
 • Daar waar mogelijk maken we gebruik van beeldbellen.
 • Kom alleen naar de praktijk. Diegenen, die mee komen graag buiten of in de auto wachten.
 • Kinderen, die met hun ouders komen,  één ouder en geen andere kinderen erbij. Of die moeten ook even buiten blijven.
 • Kom zo weinig mogelijk aan de balie van Balans, maar stel uw vraag via de telefoon ( 0184-414942) of de mail ( receptie@balans.mobi)

Met uw hulp en medewerking kunnen we deze tijd zo goed mogelijk doorkomen en kan iedereen gebruik blijven maken van onze diensten. Hierbij is een belangrijk punt de optimale garantie van veiligheid en gezondheid.

NB. Als er gesproken wordt over maatregelen voor de ‘contactberoepen’, betreft dit niet de fysiotherapeuten. Ondanks dat we technisch gezien een contactberoep hebben, vallen we in deze coronatijden onder de ‘zorgmedewerkers (buiten het ziekenhuis)’ en gelden voor ons andere maatregelen. Volg onze site of Facebook voor de laatste informatie.

We zien u graag komende week weer op een van onze praktijklocaties. Blijf gezond. Laat u testen bij klachten!

SAMEN zijn we sterk!

Balans, centrum voor Gezondheid en Beweging B.V. 

Update 20-10-2020

U krijgt tijdelijk geen bevestiging van de afspraak bij Balans.
Vanwege verandering op ICT gebied krijgt u tijdelijk geen bevestiging via de afspraken app.

De fysiotherapeut geeft u weer afsprakenkaartje mee. Wilt u dit aub goed bewaren. Het kan
erg druk zijn aan de telefoon.
We worden veel gebeld ivm vragen op Corona gebied.

We staan u graag te woord, duurt het te lang, stuur gerust een mail(receptie@balans.mobi).

 We beantwoorden de mail op een
rustiger moment. Sorry voor het ongemak, we willen zeker de service blijven geven, die u
gewend bent van ons.
We zijn hard op zoek naar een oplossing.

SAMEN zijn we sterk!

Balans, centrum voor Gezondheid en Beweging B.V. 

Update 4 oktober

De overheid heeft op 30 september een dringend advies gegeven om mondkapjes te dragen in algemene en openbare ruimten. Vanuit professioneel, maar ook vanuit veiligheidsoverwegingen hebben we besloten om dit dringende advies over te nemen. Om deze reden hebben we ook aan gegeven om in onze openbare ruimten, trap-wachtkamer-gangen het dringende advies van de overheid op te volgen om een mondkapje te dragen.

De patiënt wordt verzocht om zijn eigen mondkapje te gebruiken. In de behandelkamer maakt elke fysiotherapeut zijn eigen professionele, hygiënische en veiligheid afwegingen in samenspraak met de patiënt

Heeft u hier vragen over, stel ze alstublieft.

We nemen COVID 19 serieus en willen met positieve energie dit virus aanpakken. We willen de noodzakelijke zorg kunnen blijven leveren. Dat dit nodig is merken we elke dag.

Onze beroepsvereniging sluit zich hierbij aan.

https://www.keurmerkfysiotherapie.nl/aangescherpte-maatregelen-covid-19/

 

Aanvullende maatregelen per 29 september 2020

Update 25-9-2020

Beste cliënten van Balans,

De laatste cijfers over COVID-19 in Nederland zijn niet goed. Het aantal positief geteste mensen en ziekenhuis opnames lopen weer op.

Balans werkt volgens de geldende RIVM-regels.

Indien u klachten heeft die zouden kunnen duiden op COVID-19; bel uw afspraak af en laat u testen op COVID-19. Geef ook de uitslag van de test door aan Balans.

Als u naar de praktijk komt; gebruik voor uw handen het desinfecterende middel uit de dispenser,  die u kunt vinden in de beneden hal onder aan de trap.
Let op; Daar het tot op heden niet geheel helder is of COVID-19 overgebracht kan worden door kinderen onder de twaalf jaar hebben wij besloten dat we uit voorzorg geen kinderen (ook niet als ze jongers zijn dan twaalf jaar) behandelen die verkoudheidsklachten hebben. Wij vragen om uw begrip.

Wij zijn van mening dat COVID-19 niet tegen te houden is, maar we moeten wel proberen de verspreiding ervan te beperken.

SAMEN zijn we sterk!

Balans, centrum voor Gezondheid en Beweging B.V. 

Update 28 Augustus

Komt u terug van een (vakantie)reis uit een land dat oranje of rood is dan moet u 10 dagen in quarantaine. U vindt informatie op de onderstaande website.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/in-thuisquarantaine-bij-aankomst-in-nederland

Mocht u toch fysiotherapeutische hulp nodig hebben dan kunnen we u dit alleen maar aanbieden via telefonische zitting, videobellen en/of onze online oefenprogramma’s. Dit is een redelijk alternatief en we kunnen u daarmee in eerste instantie wel helpen.

Face to face fysieke behandelingen zijn niet toe gestaan binnen de quarantaine periode van 10 dagen na aankomst in Nederland

Neemt u gerust contact op als u hierover vragen hebt 0184-414942 of receptie@balans.mobi

Reglement voor trainings-deelname tijdens Corona-periode

 Trainingsvoorwaarden en beleid groepstraining binnen Balans:
1. Triage is leidend voor deelname aan de groepstraining.

2. Volg de voorzorgmaatregelen van het (RIVM) op:
- Was uw handen regelmatig.
- Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes.
- Geen handen schudden.
- Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt!

3. Behoud 1,5m. afstand tot andere trainingsdeelnemers en tot de fysiotherapeut/medisch trainer.

4. U heeft een vast trainingsmoment. Inhalen van gemiste trainingsuren per juli’20 kan in overleg met de fysiotherapeut/medisch trainer tot eind 2020.

Stappenplan bij deelname aan groepstraining op Medisch Centrum Havenkwartier:
1. Bij binnenkomst worden de handen gedesinfecteerd  met het pompje bij de trap.

2. U komt alleen en bent max. 5minuten eerder aanwezig. Indien fysieke begeleiding bij binnenkomst noodzakelijk wordt geacht kan dit tot aan de ingang van de wachtkamer plaats vinden.

3.  U komt in sportkleding en heeft bij voorkeur de sportschoenen al aan. Wisselen van de schoenen is mogelijk in de oefenzaal op één van de stoelen en of bankjes die daar staan.

4. Gebruik van kleedkamer met max. 1 persoon tegelijkertijd toegestaan voor het eventueel weghangen van kleding , sporttassen en of het wegzetten van de schoenen.

5. Vermijd het aanraken van het gezicht.

6. Het gebruik van een handdoek is verplicht.

7. U wast voor aanvang van de groepstraining de handen met water en zeep bij de wasbak in de oefenzaal.

8. Er worden geen handen geschud. Dit geldt voor alle handdrukken.

9. U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van uw trainingspas en neemt deze mee naar huis.

10. U neemt uw eigen bidon/drinkfles mee om uit te drinken indien gewenst.

11. U maakt na gebruik van de oefenmaterialen en of apparatuur deze zelf schoon met de in de oefenzaal aanwezig zijnde desinfectie middelen.

12. Gelieve na afloop van de training het pand te verlaten i.v.m. het reduceren van de drukte.

Aanstaande woensdag 6 mei gaan we starten met het verantwoord opschalen van de noodzakelijke reguliere zorg.

Aanstaande woensdag 6 mei gaan we starten met het verantwoord opschalen van de noodzakelijke reguliere zorg. Bestaande cliënten worden persoonlijk op de hoogte gebracht door hun eigen fysiotherapeut. Nieuwe cliënten kunnen zich telefonisch melden en zullen door de fysiotherapeut worden teruggebeld.

We houden jullie op de hoogte van huidige ontwikkelingen, dus houd onze berichtgeving op de site en ook facebook in de gaten.

Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF/ SKF goedgekeurd protocol. Veiligheid voor u en voor ons staat altijd voorop!

Is het veilig om naar Balans, centrum voor Gezondheid en Beweging  te komen?

Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

 

 

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

 • Gebruik bij binnenkomst onze desinfectiemiddelen;
 • Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider (die wacht in de auto);
 • Komt u met een kind, kom dan ook maar met één begeleider,(ook geen broertjes of zusjes erbij)  alleen als het nodig is dan kunt u bij de behandeling zijn. Als het niet nodig is dan liever niet vanuit veiligheids- en hygiëne oogpunt. Wacht aub buiten of in de auto. De fysiotherapeut of administratie van Balans belt u als de behandeling klaar is.
 • Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
 • De fysiotherapeut wordt verzocht om niet uit te lopen.
 • De fysiotherapeut heeft ruim de tijd na de behandeling om de kamer weer te desinfecteren. Om die reden kan het natuurlijk ruiken naar desinfectiemiddel.
 • Verlaat het pand direct na afloop van de behandeling;
 • Kleed u thuis om, de kleedruimtes zijn gesloten;
 • Maak, waar mogelijk, geen gebruik van de toiletten;
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige medewerkers op;
 • Bij onduidelijkheid omtrent het corona beleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

Tenslotte

Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Ook is het mogelijk dat de therapeut u vraagt ook een mondkapje te dragen. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie en behandeling. Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

Zorg op afstand blijft voorlopig de meest veilige manier van behandelen.

Naast  E-consults die op dit moment plaatsvinden, komen er nu verantwoorde mogelijkheden om stapsgewijs face to face behandelingen mogelijk te maken.

Alleen samen krijgen we het Corona virus eronder!

Receptie is bereikbaar via 0184-414942. Mailen kan ook receptie@balans.mobi.

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Certificering

Copyright © 2018 Balans Gezondheidscentra - All rights reserved
Realisatie impulsontwerpt.nl