Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Corona Protocol - 28 augustus 2020

Update 28 Augustus

Komt u terug van een (vakantie)reis uit een land dat oranje of rood is dan moet u 10 dagen in quarantaine. U vindt informatie op de onderstaande website.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/in-thuisquarantaine-bij-aankomst-in-nederland

Mocht u toch fysiotherapeutische hulp nodig hebben dan kunnen we u dit alleen maar aanbieden via telefonische zitting, videobellen en/of onze online oefenprogramma’s. Dit is een redelijk alternatief en we kunnen u daarmee in eerste instantie wel helpen.

Face to face fysieke behandelingen zijn niet toe gestaan binnen de quarantaine periode van 10 dagen na aankomst in Nederland

Neemt u gerust contact op als u hierover vragen hebt 0184-414942 of receptie@balans.mobi

Aanvullende maatregelen per 19 augustus 2020

Reglement voor trainings-deelname tijdens Corona-periode

 Trainingsvoorwaarden en beleid groepstraining binnen Balans:
1. Triage is leidend voor deelname aan de groepstraining.

2. Volg de voorzorgmaatregelen van het (RIVM) op:
- Was uw handen regelmatig.
- Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes.
- Geen handen schudden.
- Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt!

3. Behoud 1,5m. afstand tot andere trainingsdeelnemers en tot de fysiotherapeut/medisch trainer.

4. U heeft een vast trainingsmoment. Inhalen van gemiste trainingsuren per juli’20 kan in overleg met de fysiotherapeut/medisch trainer tot eind 2020.

Stappenplan bij deelname aan groepstraining op Medisch Centrum Havenkwartier:
1. Bij binnenkomst worden de handen gedesinfecteerd  met het pompje bij de trap.

2. U komt alleen en bent max. 5minuten eerder aanwezig. Indien fysieke begeleiding bij binnenkomst noodzakelijk wordt geacht kan dit tot aan de ingang van de wachtkamer plaats vinden.

3.  U komt in sportkleding en heeft bij voorkeur de sportschoenen al aan. Wisselen van de schoenen is mogelijk in de oefenzaal op één van de stoelen en of bankjes die daar staan.

4. Gebruik van kleedkamer met max. 1 persoon tegelijkertijd toegestaan voor het eventueel weghangen van kleding , sporttassen en of het wegzetten van de schoenen.

5. Vermijd het aanraken van het gezicht.

6. Het gebruik van een handdoek is verplicht.

7. U wast voor aanvang van de groepstraining de handen met water en zeep bij de wasbak in de oefenzaal.

8. Er worden geen handen geschud. Dit geldt voor alle handdrukken.

9. U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van uw trainingspas en neemt deze mee naar huis.

10. U neemt uw eigen bidon/drinkfles mee om uit te drinken indien gewenst.

11. U maakt na gebruik van de oefenmaterialen en of apparatuur deze zelf schoon met de in de oefenzaal aanwezig zijnde desinfectie middelen.

12. Gelieve na afloop van de training het pand te verlaten i.v.m. het reduceren van de drukte.

Aanstaande woensdag 6 mei gaan we starten met het verantwoord opschalen van de noodzakelijke reguliere zorg.

Aanstaande woensdag 6 mei gaan we starten met het verantwoord opschalen van de noodzakelijke reguliere zorg. Bestaande cliënten worden persoonlijk op de hoogte gebracht door hun eigen fysiotherapeut. Nieuwe cliënten kunnen zich telefonisch melden en zullen door de fysiotherapeut worden teruggebeld.

We houden jullie op de hoogte van huidige ontwikkelingen, dus houd onze berichtgeving op de site en ook facebook in de gaten.

Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF/ SKF goedgekeurd protocol. Veiligheid voor u en voor ons staat altijd voorop!

Is het veilig om naar Balans, centrum voor Gezondheid en Beweging  te komen?

Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

 

 

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in uw elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

 • Gebruik bij binnenkomst onze desinfectiemiddelen;
 • Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider (die wacht in de auto);
 • Komt u met een kind, kom dan ook maar met één begeleider,(ook geen broertjes of zusjes erbij)  alleen als het nodig is dan kunt u bij de behandeling zijn. Als het niet nodig is dan liever niet vanuit veiligheids- en hygiëne oogpunt. Wacht aub buiten of in de auto. De fysiotherapeut of administratie van Balans belt u als de behandeling klaar is.
 • Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
 • De fysiotherapeut wordt verzocht om niet uit te lopen.
 • De fysiotherapeut heeft ruim de tijd na de behandeling om de kamer weer te desinfecteren. Om die reden kan het natuurlijk ruiken naar desinfectiemiddel.
 • Verlaat het pand direct na afloop van de behandeling;
 • Kleed u thuis om, de kleedruimtes zijn gesloten;
 • Maak, waar mogelijk, geen gebruik van de toiletten;
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige medewerkers op;
 • Bij onduidelijkheid omtrent het corona beleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

Tenslotte

Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Ook is het mogelijk dat de therapeut u vraagt ook een mondkapje te dragen. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie en behandeling. Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

Zorg op afstand blijft voorlopig de meest veilige manier van behandelen.

Naast  E-consults die op dit moment plaatsvinden, komen er nu verantwoorde mogelijkheden om stapsgewijs face to face behandelingen mogelijk te maken.

Alleen samen krijgen we het Corona virus eronder!

Receptie is bereikbaar via 0184-414942. Mailen kan ook receptie@balans.mobi.

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Certificering

Copyright © 2018 Balans Gezondheidscentra - All rights reserved
Realisatie impulsontwerpt.nl