Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Corona Protocol - 21 maart 2020

Balans blijft zorg verlenen maar de “hands on” behandelingen worden tot een absoluut minimum beperkt.

Het beleid van Keurmerk, KNGF, NZA, zorgverzekeraars en RIVM is leidend voor ons, maar daarnaast  is onze zorg en verantwoordelijkheid voor de veiligheid van patiënten en medewerkers en ook hun omgeving leidend. Dit is de reden om onze dienstverlening anders in te richten.

Het besluit is daarom om enkel te gaan voor noodzakelijke zorg. Om die reden gaan we NIET hands-on behandelen, tenzij:

 • Iemand in verzorging en dienstverlening werkt (vitale beroepen) , voor wie onze zorg van essentieel belang is om te kunnen blijven functioneren. De maatschappij heeft hen nodig.
 • Iemand klachten heeft die een bedreiging vormen voor de gezondheid indien deze niet behandeld worden. We moeten mee helpen te voorkomen dat deze patiënten in een ander zorgtraject terecht komt, dat momenteel door het Coronavirus al overbelast is.

Vanaf 21 maart heeft Balans zijn zorgverlening als volgt in gedeeld:

 • Locaties Baanhoek West, Papendrecht, Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam worden gesloten tot de dreiging van het Coronavirus is verdwenen.
 • Locatie Havenkwartier blijft open MAAR op onze hoofdvestiging zien we zo weinig mogelijk patiënten hands on 1 op 1 in de behandelkamer of oefenzaal.
 • De norm wordt een video- of telefonische behandeling.
 • Als u als nieuwe patiënt belt worden door  de receptie een aantal vragen gesteld over uw gezondheid. Er wordt een eerste afspraak gemaakt op dezelfde dag voor een videoafspraak mits dit mogelijk en redelijk is. In het vraaggesprek worden uw klachten geanalyseerd en aansluitend wordt een behandelplan gemaakt.
 • Als iemand noodzakelijke zorg nodig heeft dan maakt de fysiotherapeut een beslissing of dit mogelijk is met hands off begeleiding ( bij voorkeur) of toch hands on gewenst is. Als er tijdens de periode van hands on behandeling Corona ziekteverschijnselen optreden wordt de ingestelde hands on behandeling gestopt en wordt  van afstand behandeld, geadviseerd en oefenprogramma’s aangepast.
 • De patiënten die nu al onder behandeling zijn worden allemaal door hun behandelend fysiotherapeut benaderd. Hierbij wordt meegenomen dat de fysiotherapeut beoordeelt of de patiënt noodzakelijke zorg nodig heeft. Kan dit hands off of noodzakelijk hands on. Voorwaarde voor hands on is in ieder geval vrij zijn van Corona ziekteverschijnselen.
 • De video of telefonische behandeling wordt door de ziektekostenverzekeraar gepromoot en om die reden ook betaald. Dit wordt vergoed volgens de voorwaarden van de verzekering.
 • Balans heeft criteria ontwikkeld waar een videosessie aan moet voldoen. Deze zijn in te zien. We proberen met deze behandeling/advisering op afstand de hands on behandeling en advisering te benaderen.
 • Op de locatie Havenkwartier hebben we er voor gekozen om zo weinig mogelijk “verkeer” te hebben en daarom is er een zeer beperkt aantal collega’s aanwezig.
 • Het kan ook zijn dat de receptie niet bemand is op het Havenkwartier. Maandag 23 maart, dinsdag 24 maart en woensdag 25 maart is er wel een medewerker op de receptie. Daarna bekijken we het van dag tot dag.
 • Maar onder kantoortijden (8-17 uur, maandag-donderdag , vrijdag  8- 16.30 uur) zijn er altijd 2 collega’s van de receptie bereikbaar via 0184-414942. Mailen kan ook receptie@balans.mobi, deze wordt ook continue gelezen en beantwoord.

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Certificering

Copyright © 2018 Balans Gezondheidscentra - All rights reserved
Realisatie impulsontwerpt.nl