Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Lage Belastbaarheidsgroep LEEEF

LEEEF is het multidisciplinaire team voor volwassenen (18+  met klachten op lichamelijk als psychologisch vlak).

Wat is LEEEF?
De trainingsgroep bestaande uit 6 personen ook LEEEF genoemd is  bedoeld voor volwassenen waar  klachten op  psychologisch vlak kan leiden tot lichamelijke klachten en waar klachten op  lichamelijk vlak invloed heeft op het psychische vlak.

Waarom trainingsgroep LEEEF? 
Als Balans Centrum voor Gezondheid en Bewegen hebben we als motto  “bewegen is  voor iedereen”. De visie daarbij is dat “door het op mens en op maat gerichte aanbod kan iedereen beweging komen”.

Wat is de meerwaarde van Team LEEEF? 
Als team van Balans zijn we altijd op zoek geweest om samen te werken met andere disciplines. Het Havenkwartier vormt momenteel letterlijk een thuishaven waar meerdere disciplines met elkaar samenwerken, overleg hebben en daar waar nodig elkaar ondersteunen.  Als team van specialisten (psycholoog, psychosomatisch fysiotherapeut, manueel therapeut,  ergotherapeut en trainers)  kunnen we u een programma aanbieden waarbij u op uw eigen niveau lichamelijk in beweging kunt komen.

Programma: Groep LEEEF traint wekelijks een uur voor een periode van 3-6 maanden.

Momenteel wordt er gewerkt aan het verfijnen van de invulling van de training. Het plan is als volgt:

De ene week komt u bewegen en heeft u een programma wat op u is afgestemd. De andere week komt één van de collega’s (b.v. psycholoog, psychosomatisch fysiotherapeut, ergotherapeut, manueeltherapeut)  een gedeelte van de training verzorgen en geeft uitleg over specifieke onderwerpen.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn o.a.  slaapproblemen en welke invloed die op uw dagelijks leven kunnen hebben; hoe werkt dat eigenlijk met pijn is het dan eigenlijk wel of juist niet goed om te bewegen; wat doet het met bewegen als u zich b.v. angstig of onzeker voelt…..

Onze ervaring en uw verzoek voor een bepaald onderwerp,  maken dat  er een passend  programma wordt samengesteld.

Intake: De intake bestaat uit het in kaart brengen van uw hulpvraag. Wat in uw dagelijks leven wilt u bereiken of voorkomen? Als team hebben we een vragenlijst samengesteld met vragen op  de gebieden bewegen; psyche en de invloed op het leven van alle dag.

Uw behandelaar zal een overdracht schrijven voor de fysiotherapeut die de intake verzorgd. Dit kunnen zijn Emile Haima of  Christel Gevers beiden trainers groep LEEEF.

Kosten: Dit is afhankelijk van uw verzekering en de collega’s bij de administratie kunnen dit voor u uitzoeken en  uitleggen.

Als team LEEEF zien wij u graag op de training en hopen samen met u met hart en ziel in beweging te komen.

Medical taping

Het is een elastische tape in tegenstelling tot andere tapeproducten. Het bevordert de mobiliteit van gewrichten, door het stimuleren van spieren die het bewegen mogelijk maken...

Meer lezen

Manuele therapie

Manuele therapie is bedoeld voor klachten in het “bewegingsapparaat”, dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Klachten in de wervelkolom of ledematen ...

Meer lezen

Bekken fysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die gericht is op het behandelen van mensen met klachten in het bekken/bekkenbodemgebied. Zowel mannen...

Meer lezen

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut richt zich op kinderen en jeugdigen van 0-19 jaar. Een kind moet nog van alles leren. De meeste kinderen ontwikkelen zich op een natuurlijke manier...

Meer lezen

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatische fysiotherapeut, heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten en onverklaarde pijn en vermoeidheid...

Meer lezen

Oncologie fysiotherapie

Deze vorm van fysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen van belemmeringen in lichamelijk functioneren en bewegen ten gevolge van kanker en/of ten gevolge van de medische...

Meer lezen

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Certificering

Copyright © 2018 Balans Gezondheidscentra - All rights reserved
Realisatie impulsontwerpt.nl