Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Onderzoek: Grootouders die op hun kleinkinderen passen, leven langer!

Een nieuwe studie bevestigt wat we altijd al vermoedden: grootouders die veel tijd met hun kleinkinderen doorbrengen leven langer. Dat kleinkinderen een boel vreugde, liefde en energie geven is niets nieuws, maar nu bevestigt onderzoeker dr. Ronan Factora dat dit ook wetenschappelijk bewezen is, schrijft The Hits.

De studie duurde meer dan 20 jaar en meer dan 500 mensen ouder dan 70 jaar namen er aan deel. De personen die regelmatig op baby’s pasten of bij hun kleinkinderen woonden, leefden gemiddeld 37% langer dan degene die dit niet deden.

“We weten dat naarmate je ouder wordt het belangrijk is om fysiek actief, sociaal betrokken en cognitief geprikkeld te zijn. Deze dingen doen je beter verouderen en geven je de kans om je beter in je vel te voelen.”, vertelde Factora.

Factora legt verder uit dat een van de conclusies uit de studie is dat de veeleisende situatie om voor een klein kind te zorgen, favorabel is voor gezonder ouder worden. De liefde en aandacht van kleinkinderen kan ervoor zorgen dat stress verminderd wordt.

Geen wonder dat veel grootouders zo lang leven!

Bel: (0184) 41 49 42 of stuur een e-mail naar: receptie@balans-gezondheidscentra.nl

Bron: leeshet.nl Zie ook hier voor meer informatie.

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Certificering

Copyright © 2018 Balans Gezondheidscentra - All rights reserved
Realisatie impulsontwerpt.nl