Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Verzekeraar deelt zelf stempel van paarse krokodil uit aan huisartsen.

Zilveren Kruis gaat stempels in de vorm van de paarse krokodil uitdelen aan Nederlandse huisartsen. De zorgverzekeraar laat daartoe zelf stempels maken. Dat laat het bedrijf aan de Stentor weten.

De verzekeraar wil huisartsen uitdagen de Zilveren-Kruisbrieven die zij overbodig vinden te bestempelen. Deze brieven worden dan besproken en geschrapt, als ze inderdaad onnodig zijn. Daarmee doet Zilveren Kruis als eerste verzekeraar mee aan #PaarseKrokodil, de stempelactie van de Zwolse huisarts Marco Blanker.

Hij ontketende dinsdag in de Stentor een actie die massaal navolging kreeg in Nederland. Hij stempelt onder zinloze verwijsbrieven - waar zorginstellingen en verzekeraars om vragen - een afbeelding van een paarse krokodil, als statement tegen de administratieve rompslomp in de zorg. Talloze huisartsen zeiden hetzelfde te gaan doen. De stempel raakte erdoor uitverkocht.

Zilveren Kruis voelt zich aangesproken. De verzekeraar wil - naar aanleiding van Blankers initiatief - achterhalen welke zinloze verwijsbrieven patiënten moeten opvragen bij huisartsen, omdat ze er zelf om vraagt. Of het bedrijf tientallen, honderden of duizenden stempels laat maken, is nog niet duidelijk.

Huisarts Blanker gaat op zijn beurt volgende week op uitnodiging van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) naar Utrecht. ZN behartigt de belangen van alle zorgverzekeraars. ,,We gaan het hebben over concrete voorbeelden van bureaucratische brieven die uit het systeem kunnen.’’

Bel: (0184) 41 49 42 of stuur een e-mail naar: receptie@balans-gezondheidscentra.nl

Bron: AD. Zie ook hier voor meer informatie.

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Certificering

Copyright © 2018 Balans Gezondheidscentra - All rights reserved
Realisatie impulsontwerpt.nl