Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Plakken van tape op lichaam neemt hooikoortsklachten weg

Te mooi om waar te zijn of toch niet? Plakken van tape op lichaam neemt hooikoortsklachten weg
TILBURG - Het klinkt te mooi om waar te zijn: geen last meer hebben van hooikoorts door een tape die op je rug geplakt wordt. Toch bestaat het en het is populair. Fysiotherapeuten zien het aantal klanten toenemen.

De tapetechniek bestaat eigenlijk al heel lang. Fysiotherapeuten gebruiken het al jaren bij bepaalde spierklachten. Alleen de laatste jaren weten we ook dat het helpt bij patiënten die last hebben van hooikoorts, COPD of maagklachten. En terwijl pilletjes en druppels meestal slechts wat verlichting geven, zijn de klachten - tranende, jeukende ogen, een brandende keel, loopneus en niesbuien - door het intapen in de meeste gevallen nagenoeg verdwenen.

Hoe werkt het?
Sportmasseur Coen Schoenmakers legt uit: "Er is een wisselwerking tussen de verschillende organen die we hebben. De huid is ook een van die organen en daar zitten receptoren in die de prikkeling in de longen tegen gaan. Het lichaam herstelt zich vanzelf bij hooikoorts, alleen de tape zorgt ervoor dat het nog sneller gaat." De spier spant of ontspant zich juist door de tape en dat zorgt voor het juiste effect op de longen. 

De tape gaat een paar dagen op en dat is in de meeste gevallen genoeg. Een keer tapen kan voldoende zijn om de rest van het hooikoortsseizoen klachtenvrij te zijn.

Het werkt echt, wil je het proberen maak dan een afspraak bij Balans.

Bel: (0184) 41 49 42 of stuur een e-mail naar: receptie@balans-gezondheidscentra.nl

Bron: Omroep Brabant. Zie ook hier voor meer informatie.

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Certificering

Copyright © 2018 Balans Gezondheidscentra - All rights reserved
Realisatie impulsontwerpt.nl