Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Blessurepreventie is de toekomst binnen de (amateur)sport!

Join(t) Forces & Balans

Blessurepreventie is de toekomst binnen de (amateur)sport!

Sporten is belangrijk voor het welbevinden, de gezondheid en de ontwikkeling van een kind. Tijdens sportdeelname bestaat er altijd een risico op blessures, wat het nodige leed als gevolg kan hebben. Dit leidt soms tot grote gevolgen op korte, maar ook op lange termijn. Wij als team van Balans, een praktijk gespecialiseerd in o.a. kinder- & (sport)fysiotherapie kunnen hier iets aan veranderen.

Het is namelijk bewezen dat we de kans op het oplopen van een zware knieblessure kunnen verkleinen?

In de afgelopen decennia is er wereldwijd steeds meer onderzoek gedaan naar blessurepreventie en programma’s die hier een positieve invloed op kunnen hebben. Join(t) Forces is zo’n programma, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het is een praktisch goed toepasbaar product dat aangeboden kan worden aan verenigingen binnen de amateursport en haakt in op de preventie van zware knieblessures!

Het Join(t) Forces-programma heeft zijn waarde de afgelopen 10-15 jaar bewezen in o.a. de Verenigde Staten en in Noorwegen. Naast blessurevermindering kan het uitvoeren van deze trainingsprogramma’s ook een duidelijke verbetering van het prestatievermogen van het kind in zijn of haar sport teweeg brengen.

Met het Join(t) Forces-programma is de fysiotherapeut in staat om een risicoprofiel voor het oplopen van knieletsel bij een jonge sporter in kaart te brengen. Dit zal door een screening op de sportclub plaats vinden. Op basis hiervan kan vervolgens een gericht advies worden gegeven aan de ouder(s)/verzorger(s) en of trainer/coaches om zodoende het blessurerisico te reduceren.
Daarnaast beschikt Join(t) Forces over een specifieke trainingsprogramma, waarbij de kwaliteit van het bewegen van kinderen wordt verbeterd, om zodoende de kans op het verkrijgen van een zware knieblessure te reduceren.

Join(t) Forces heeft in Naomi van As een ambassadeur gevonden die veel waarde hecht aan het belang van blessurepreventie. Zij is zelf een ervaringsdeskundig als het gaat om zwaar knieletsel, want in aanloop naar het WK in 2013 werd zij zelf geconfronteerd met kruisbandletsel wat haar vervolgens circa negen maanden uit de roulatie hield.

Heeft u en of uw vereniging interesse in dit programma, neemt dan contact op .

Bel: (0184) 41 49 42 of stuur een e-mail naar: receptie@balans-gezondheidscentra.nl

Er zal vervolgens  met de sportverenigingen die interesse hebben in dit preventie programma afspraken worden gemaakt omtrent informatie- en testavonden.

Tevens kunt u de website www.jforces.nl bezoeken, waarop o.a. promotiefilmpjes te zien zijn.

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Certificering

Copyright © 2018 Balans Gezondheidscentra - All rights reserved
Realisatie impulsontwerpt.nl