Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Psychosomatische fysiotherapeutische behandelingen

In deze bizarre corona crisis tijd behandelen wij fysiotherapeuten zoveel als mogelijk ‘hands off’. Dit betekent veelal dat praktijken gesloten zijn. Uit veiligheid voor patiënt en therapeut worden ‘hands on’ contacten vermeden. Er zijn fysiotherapeutische behandelingen die echter door kunnen gaan middels videobellen; een behandeling op afstand. De fysiotherapeut en de patiënt/cliënt hebben  contact vanuit hun eigen huis.

Ook mijn psychosomatische fysiotherapeutische behandelingen kan ik  uitvoeren middels videobellen. Een psychosomatisch fysiotherapeut behandelt lichamelijke klachten waarin een duidelijke samenhang met psycho-sociale factoren bestaat. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van o.a. klachten die met spanning of stress te maken hebben en met onbegrepen lichamelijke klachten.  Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en (spannings)hoofdpijn maar ook in een opgejaagd, onrustig gevoel, spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen, ademhalingsproblemen, druk op de borst, moeite met concentreren, piekeren en slecht slapen.

De psychosomatisch fysiotherapeutische behandeling bestaat o.a. uit oefeninstructies betreffend lichaamsbewust worden (het voelen van spanning en wat dat doet in het lichaam; spierspanning, versnelde ademhaling/adem vastzetten), ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefentherapie. Het leren/kunnen ontspannen van lichaam en geest.
Tijdens de behandeling middels videobellen ligt of zit de patiënt/cliënt thuis op bed of stoel en ik instrueer mijn oefeningen van achter mijn laptop.

Juist in deze spannende en onrustige tijd, kan mijn specialisatie van betekenis zijn voor oververmoeide, overbelaste, gestreste mensen met veel (spier)spanningen, gepieker, slecht slapen, angst, somberheid. Daarbij denk ik aan mensen werkzaam in de vitale sector, maar ook aan ieder ander willekeurig mens die nu met partners en kinderen aan huis gekluisterd zit.
Het videobellen kan hier een bruikbaar middel zijn.
Wanneer u zich herkent in bovenstaand en u wilt graag hulp bij uw (psychosomatische) klachten, wil ik u van harte uitnodigen om een afspraak te maken bij Balans,

Klik hier voor meer informatie over psychosomatiek.

0184-414942 of receptie@balans.mobi

 

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Certificering

Copyright © 2018 Balans Gezondheidscentra - All rights reserved
Realisatie impulsontwerpt.nl